Wednesday, January 11, 2012

kembali mengupdate

lama giler tak mengupdate blog yang boleh dikataka sudah usang ini. almaklumlah sudah bekerja dan tiada masa untuk diluangkan bersama dengan blog. tetba terasa nak mengupdate. tak sangka dah masuk 2tahun aku tak wat pape dengan blog nie.. huhuhu!!!

sekarang aku kerja sebagai seorang customer service kat syarikat TELCO warna kuning tu.. heheh!!! gaji bolehla tahan dan macam tak percaya dh masuk 9bulan aku kerja kat situ. sebelum tu aku dah kerja dekat ASTRO as a customer service jugak. tetba dh rasa seronok dengan kerjaya aku sekarang nie. masa kerja dengan ASTRO tu tak berapa nak seronok sangat sebab asyik rasa kene tindas je dengan agensi SCICOM tu. adalah 6bulan aku keje kat sana. n then aku saje je apply keje dalam jobstreet sbb ura2 yang diorang x nak sambung kontrak kitorang. aku apply keje len as a customer service jugak and keje tulah yang aku dapat skang nie. ALHAMDULILLAH dengan berkat usaha dan rezeki yang diberikan oleh ALLAH kerja yang aku dapat skang nie sedikit sebanyak membantu aku dalam membina kehidupan walaupun ada masanya kesusahan.

aku dengan company skang nie pun kontrak sethn gak. insya-ALLAH kalau rezki aku ada mgkn akan disambung kontrak. aku berharap begitula. tapi kalau takde, terpaksala aku mula mencari kerja lain kan... niat dihati nak sambung blaja sebab tertekan sedikit dengan kerja sebelum nie. tapi nia nk belaja tu aku tak lupa.. still akan sambung cuma sedang mengusha tempat mana and course apa yang aku nak sambung. aku dalam proses untuk mengumpul duit. macam2 yang nak dibuat. tapi bila dh seronok pegang duit nie macam2 yang nak digunakan.

skang nie aku rasa nak stat wat review semula. banyak yang perlu dibuat atas kerja2 aku yang tertangguh dulu. siyes terlampau banyak akibat terlampau komited dengan kerja sehinggakan aku lupa akan aku punya hobi iaitu mengarang benda yang bukan2... hehheheheh!!!! ini pun ada kesempatan untuk update sebab aku amek AL 4hr setelah aku dpat off day 4hr. sekarang dalam proses utk wat review untuk satu movie tempatan yang begitu hangat diperkatakan dan begitu banyak jugalah kelemahan yang dipaparkan dalam movie tersebut. nanti bila aku dh siap wat review tu aku akan post kat sini. Insya-ALLAH.

harap2 lepas nie aku tak malas untuk mengupdate lagi. kene selalu singgah untuk memeriahkan kembali blog ini. heheh!! JIA YOU!!


Wednesday, November 11, 2009

11/11/2009

Salam.. hr nie hr rabu bersamaan dengan 11 nov 2009. hr aku last paper utk sem nie.. tp esk kene gi komersial utk gather ngan kwn wat report utk viva hr jumaat nie.. huhuhu!! igt leh relaks jap.. sabtu nnt nk kuar ngan syahirah plak.. jln jela keje aku.. hahah!! paper hr nie susah!! aku kompiden jwb satu soklan jer.. ahaks!! tawakkal jela.. :))

Monday, November 9, 2009

Bad semester for me....

Sem nie july 09 - nov 09 merupakan sem yg begitu buruk utk aku.. miserable giler.. ngan lec yg tak leh blah ngan final exam yg sumernya mcm hampeh.. xtaula aku lepas ke tak sume paper sem nie... mampos aku... hr rabu nie ada paper AGRO n jumaat ada VIVA plak... seksa plak rs nk hbs degree nie... blum tempuh alam praktikal lg.. itu for sure byk citer die.. kene bersiap sedia dr segi fizikal dan mental...

skang nie ngah exam tp aku sebuk men farmville kat fesbuk.. bpkla addicted aku diwatnya.. time exam jugakla aku sibuk nk ngadap fesbukkn.. ms lain xde plak sbb byk esemen so komitmen takde utk berfesbuk time tu.. skang nie mentang2la ngah exam takde byk mende nk kene wat melainkan baca buku tp itula dugaan terbesar utk aku.. hish!!

dh lama tak berblog sbb terlampau sebuk sem nie.. blog terpaksa dilupakan... aku hanya berfesbuk shj... aku ada hutang dgn org yg belum diselesaikan mesti die ternanti2kan.. sedih plak aku wat die tertggu.. takpe nnt aku akan bg jugak pd die.. cuma lmbt sket ngan byk duit yg diguna utk sem nie jgn citerla kan.. aku rs mau hbs beribu duit aku utk sem nie saje.. siyes!! tu pun hr tu my dh blkkan duit tu tp sket sgt dr yg kitorg hr tu.. bpkla sket.. tp nk wat mcm mana...

skang nie aku ngah cr mood utk mula bc buku utk last subjek yg aku amek sem nie.. huhuhu!! wish me luck!! jia you!!

Friday, July 10, 2009

(@-@) Bad Day or Bad Week???

Minggu nie minggu pertama kuliah n then mcm2 cerita.. tu sbb aku klasifikasikan yg minggu nie minggu yg teruk!! sgt teruk... mari sini kita senaraikan dri isnin hingga jumaat apa yg membuatkan minggu aku begitu teruk.. huhuhu!!!


Hari isnin ada 3 klas..
kul 8.30pg klas takde apa just briefing biasa psl environment n dh ada esemen.. kene cari psl global warming... n lec tu jugak ajar subjek SMM utk klas kitorg... lps tu pergi lepak gan kengkawan xoxo...

kul 2 ada kelas kat cempaka 1... n disbbkan kitorgx tau klas kitorg kat Cempaka 1 tu mana satu kitorg cr dr pukul 1.30 mcm tu... siyes x jumpa.. n then dgn berkat usaha Acai die berjaya jumpa klas utk subjek SM tu.. itu adalah kisah malang yg pertama... lec giler tu dh lama ada dlm klas tu n die tak bg kitorg msk.... siap die kata dh potong markah kitorg n then die kata septtnya kitorg dh cr klas dr hari jumaat seblm mula klas hr isnin hr tu... mak aih!! die igt kitorg nie takde keje len ker!! lg satu notis kuar lambat kot!!! mangkuk!! n then trus kitorg kembali ke fakulti utk klas kul 4 plak...

klas kul 4, kitorg dpt lec selebriti... die kata die kerap masuk paper, masuk tv tp biler aku taip nama die dlm google takde apa pun... mcm2 keyword kot aku guna xde pun.. maybe low profile kot.. ahaks!! ye ker?? tet!!! dr kecerewetan die tu mmg die tu dragon pun... die ngaku ok yg die dragon!!! n die dh sediakan program utk kitorg dr awal smpi hujung sem nie... giler r!!


Hari Selasa ada 2 klas...
klas kul 8.30 aku tak pergi sbb overslept.. gile aku blh x sedar.. huhuhu!! mengelupur bile bangun tgk jam dh pukul 8!! trus kol k.cat kata br bgn tido!! huhuhu!!! aku bgn n then trus ngadap laptop hehehe!! dlm kul 10.30 aku kuar umah gi bank n then gi CP bli pendrive br.. pendrive lama dh bg kat eman.. hehehe!! bli yg 4G punya.... murah je RM35....

klas kul 2... aku smpi fak dlm kul 11 lbh mcm tu... aku lepak kat lib sbb diorg sumer blk umah fery... so, aku lepak lib la... bpkla ngantuk sbb pose... n then bila dh kul 2, diorg pun dh smpi trus ke kelas.. kat sejam tggu lec tp lec x smpi2x... n then decide utk blk... bygkn aku dtg s.alam for nothing utk hari selasa tu!! huhuhu!!! my second malang day!!


Hari Rabu ada 3 klas...
Aku bgn awal sbb nk ke kelas lec yg teruk tu!! klas kul 8.30 aku smpi dlm kul 8.20 8.25 mcm tu.. nk dijadikan citer aku jln dgn begitu laju sbb dpt msj dr k.cat n my kata "DR" tu dh masuk!! pergh!! bpk awal die dtg.. bile aku nmpk Amir kat luar aku tegur die apasal ko x msuk... rupenya die kene tuck in baju.. n bile aku ngan die nk msuk.. Amir br nk pulas tombol pintu, die dh kunci pintu.. giler!!! aku dh dtg awal kot!! punya sakit hati aku... ramai gak r yg x dpt msk... tggu diorg kuar klas n then gi makan n then aku blik dlm keadaan yang geram.. aku pergi pejabat pos renewkan lesen utk fery n then blikan pendrive utk my.. utk mengurangkan tensen aku yg dibuat oleh lec"DR" tu aku gi potong rambut... hahaha!!! puas hati aku... klu x bkn men malas aku nk gikan?? ha!! amek ko!! klas kul 10.30 ngan kul 2 xde kensel sbb lec pegi melaka ada convention katanya... my third malang day!!!


Hari khamis ada 2 klas...
klas kul 10.30 n kul 2... hari rabu malam tu aku dpt msj kata ada meeting utk issue kul 9pg.. n aku kuar umah dlm kul 8.30 mcm tu... aku hmpir terlupa yg klas kul 10.30 ada klas lec selebriti tu... dhla die nk paper so stop kat pam minyak dl bli paper THE STAR... tgk jam dh 8.45 bpk cepat ms jalan... n then aku pecutla apalagi.... n then otw nk ke shah alam dlm nk cepat tu.. excident plak... kancil himpit aku ke tepi sakit giler tangan aku... nsb bek sikit je.. die blh kuar kete tanya kat aku.. kenapa menyelit?? yg ko ketepi apesal, ketengahla.. aku mls nk bertekak kat situ.. salah aku jugakla sbb tak sabar.... n bila aku nk cepat trus aku blah.. that's my 4th malang day!! huhuhu!!!


Hari Jumaat ada 2 klas...
klas kul 8.30 ngan klas kul 10.30... aku kuar awal gi bli paper.. dh rs mcm habit plak.. bli paper tiap2 pagi.. hehehe.... smpi je kat fak utk klas kul 8.30 kitorg dh pening x tau nk msk klas yg mana satu sbb utk subjek elektif ada 3 klas... n then bila dh dkt sejam lebih duk tergayang2 dpn klas bm604 tu akhirnya kitorg decide nk msk klas bm602... n the diorg nk pegi mkn disbbkan aku pose, aku lepakla kat lib ngan my... aku tido.. hehehe....

klas kul 10.30 kitorg kat lab... bile dh dpt msk lab tu.. kitorg tggu2 lec x smpi2x.. hampeh giler!! kitorg surf internet sat... pastu blk!! and today is my 5th malang day... sbb dtg tp takde klas!!! hampeh r!!!! hopefully mggu depan will be the better week for me.. huhuhuhu!!!



Wednesday, July 8, 2009

Mini Cooper on the Nile

Gambar nie br dpt melalui email dr sahabat yg suka memforwardkan email best2 kat aku.. kredit tu Mohd Riduan Abu Zarin... thanks a lot my fwen...

siapa sangka mini cooper pun blh jln atas airkan... hehehe.. kreatif sggh!!. ahaks!!




















(@-@) Bad Day!!!

Hari nie hari Rabu bersamaan dengan 8 Julai 2009.... Entry bad day utk hr nie tp jap lg ada entry yg best utk korang... hehehe... nk mereleasekan tension dikepala nie sekejap... hari nie kelas aku pukul 8.30 n aku bangun awal supaya tak jd mcm semlm aku bgn lmbt n then tak gi kelas.. nk plak hr nie kelas "DR" yg psiko tu!!! aku smpi awalla jgk dlm kul 8.20-8.25 mcm tu... bile aku dh smpi dpn klas aku nmpk Amir.. aku tanya nape ko x msk?? die kene tuck in baju n pki kad matrik.. sblm aku smpi ke kelas tu aku nmpk dila otw kemana ntah... bila aku ngan Amir nk masuk je trus dgr die kunci pintu.. bapak POYO lecturer tu!!! hish!! mmg aku sakit hati sgt2x hr nie.... ramai gak r yg x dpt msk.. rupanya aku nmpk Dila td kat tepi HEP rupenya die kene halau... hampeh giler!! nmpknya lepas nie lepas subuh aku dh kene bertolak dr umah... hancus!! psikopat punya lecturer!!! ngadu kat abah, abah kata ko ada MPP kn?? ngadula... huhuhu!! sejak pilihanraya MPP tu pun ssh nk nmpk... tp mcm apala plakkan smpi nk ngadu2x.. hehehe... ibu plak kata lepas nie pegila awal lg.. mak aih!! Hari Rabu hr yg dangerous ye kwn2... kene dtg awal n baju kurung!! huhuhu!!! lemah sggh!! hari isnin tu ok lg la kot...


Geram punya psl hr nie... aku pergi potong rambut kasi pendek.. ahaks!! cina tu punya risau nk potong rambut aku... siap kata x nk boy cut r amoi.. masalahnya itula yg aku nk.. bile aku kata xde sapenya nk tgk, aku pki tudung.. Cina tu blh kata, xpe ada sikit feseyen pun ok maa.... lantakla ko, asalkan ko potong pendek aku kata... akhirnya marveles lawa.. hehehe... releasela sket tensennya disitu ahaks!!...


lepas nie nk wat enrty len plak.. ada byk giler email best yg nk dikongsikan... sabar ye... countinue reading my other entry ya...

Monday, July 6, 2009

waterbaby

Last entry for today where all da entries is da picture of babies.. they r all so cute!! kawaii!!! this last pic also found at the other blog which is unknown... but thanks for all the beautiful pictures... enjoy it...